Det fina med camping...

Jag är uppväxt med campinglivet och friluftslivet. Vi hade husvagn när jag var liten (en superfin brun/vit Cabby Nova) och har åkt runt i hela Sverige med den (senare utforskade vi Europa med tält). Vi har aldrig varit "säsongare" utan alltid åkt runt och upplevt Sveriges vackra natur, från söder till norr. Min mormor och morfar däremot var säsongare när de hade husvagn. Så det är min mamma uppväxt med.


(klicka på bilden för större format)

På bilden ovan är mina föräldrar som lagar mat ute i naturen i norra Dalarna för kanske 15 år sedan. Det är så jag är uppväxt. Att respektera djur och natur och ta tillvara på det lilla. Jag tror inte att jag uppskattade campinglivet lika mycket när jag blev äldre som när jag var barn, men nu när jag själv har husvagn uppskattar jag verkligen det livet. Det är något speciellt att koppla på vagnen på bilen och bara köra. Även om det bara är för en helg är det underbart mysigt.

        
(klicka på bilderna för större format)

Bilder från vår första semester tillsammans, juni 2005. Vi hade då varit tillsammans i nästan tre månader och bodde två veckor i världens minsta men mysigaste husvagn. En Tabbert från 1960-talet på knappt 6 kvm. Vi var i Blekinges skärgård, på Öland, vid Bolmensjön i Småland och avslutade semestern på Skrea strand i Falkenberg.

Det fina med campinglivet är enkelheten. Man behöver inte stressa och allting får lov att ta tid. Man tar sig tid att koppla av och bara njuta av naturen och det enkla med livet. Det är charmigt även om det kan tyckas töntigt. Men det är det inte... :)


     
(klicka på bilderna för större format)


Dessa bilderna är från semestern, augusti 2007 då vi åkte i väg en vecka uppåt västkusten och Göteborg, Alingsås och Trollhättan. Vi har nu köp upp oss lite grann och bor numera i en Cabby Nova från 1978 på drygt 10 kvm. Det kan tyckas som en liten skillnad på 6 kvm och 10 kvm men det är en stor skillnad. Eftersom vi inte har något förtält ännu är det underbart att ha en "sovavdelning" och en "sittavdelning".

Campinglivet betyder frihet och skönhet på samma gång. Man tar dagen som den kommer. Det finns inga måsten eller stress. Man kan upptäcka nya städer, fiska, njuta och mysa. Det är inte som andra semestrar där man måste hinna se så mycket som möjligt på kortast tid eftersom man kanske aldrig kommer dit igen om man har flygit till andra sidan jordklotet. Men med campinglivet och campingsemestrar behöver man inte se allting. Man ska bara njuta!


Och det finns inget härligare ljud än smattret av sommarregnet på husvagnstaket.