weekend på Örenäs Slott

Igår morse överraskade jag min älskade sambo med en övernattning borta. Vi packade ihop oss och sedan körde vi till Signes farmor och farfar, där hon skulle vara, och sova över (jag tror att farmor hade längtat efter denna dag länge). Sedan körde vi vidare, till Örenäs Slott. Vi checkade in och fick ett helt okej dubbelrum. Vi sjönk ner i varsin fåtölj och drack ett glas bubbel - härligt att bara få vara Sandra och Andree för en kväll ♥ Efter det tog vi en promenad runt området, och bara njöt och pratade.

Tillbaka på rummet tog jag en liten tupplur och Andree tog en öl och läste en stund. Vi gjorde oss i ordning (lite roligt att få klä upp sig!) och gick till restaurangen på slottets bottenplan klockan sju och fick en fin plats. (Det kom senare in ett bröllopsfölje som hade sin middag där - och som vi tidigare sett i parken.) Vi åt en trerätters middag och köpte ett vinpaket till, mycket god middag och alla vinerna passade mycket bra till maten. 
Förrätt: Pumparisotto serverades med hyvlad parmesan, halstrad pilgrimsmussla, syltad rödlök och sparris.
Huvudrätt: Ankbröst serverades med en potatis och Västerbottenterrin, rostad selleripuré samt syrade grönsaker och en rödvinssky. 
Efterrätt: Bavaroisepuck på vit, ljus och mörk choklad serverades med en glaserad körbärspannacotta.
Efter middagen gick vi en trappa upp och drack kaffe i slottets salonger. Så otroligt mysig miljö - jag vill åka dit igen. Vi sov väl hyfsat bra båda två och imorse åt vi en mycket god frukost (jag älskar hotellfrukostar!). Vi checkade ut klockan elva och körde in till Helsingborg. Dock upptäckte vi nästan direkt att det ju såklart var stängt överallt, söndag som det var. Så vi beslöt oss för att åka till Väla istället. Vi köpte halsduk, mössa och träklossar till Signe samt en liten Pippitröja så att hon och jag kan matcha varandra och en halsduk till mig och en klocka till Andree. 
Grattis igen min underbara Älskade på förlovningsdagen ♥ Tack för en mycket, mycket fin helg tillsammans! Älskar dig massor, puss!