torsdag

Imorse när jag kom hem från den sista 12-timmars natten för denna veckan tyckte vi att Signe var rätt förkyld och hängig, hostig och snorig. Vi frågade och hon ville stanna hemma, så hon fick stanna hemma med mig. I mitt inre tänkte jag att hon nog skulle vara lugn och mysa med mig, men tji fick jag. Piggare unge får man leta efter, jag var trött och irriterad och hon var pigg och busig. Ingen bra kombination. 
 
Hon vägrade sova middag och var allmänt trotsig (i vanliga fall hade det nog inte varit så jobbigt men jag var så trött och hade ingen energi alls). När jag vid ett tillfälle var på toaletten kom hon rusande och bankade på dörren och när jag inte öppnade släckte hon lampan (eftersom vi har knappen på utsidan av toaletten). Sedan blev det tyst och därefter kom ett lite udda ljud och det tog ett tag för mig att förstå vad det var för ljud. Ungen hade nämligen hittat sina julklappar och slitit av allt papper och skulle börja leka med sitt nya bondgårds-duplo. Jag kunde inte annat än att skratta...
 
Till slut fick jag henne att somna strax efter 15, då hade jag varit vaken i 25 timmar... och även jag är rätt så förkyld, hängig, hostig och snorig. Två timmars ljuvlig sömn blev det innan det var full rulle igen.