vår mysiga måndag

Idag har jag och ungen haft en mycket bra dag. Den började tidigt, ungen vaknade redan när makens alarm ringde imorse runt 6.30. Signe hade kommit in till oss någongång inatt och strax efter att maken steg upp imorse kravlade hon ur sängen och ställde sig vid trappan och sa "Upp mamma!" så då var det bara att lyda.
 
Vi hade en lugn förmiddag, Signe är inte så förtjust i att äta frukost direkt när hon vaknar så jag hann vika tvätt och dra igång en ny maskin och dricka en kopp kaffe innan det var dags för frukost. Sedan kollade vi på film, hyrde Monsters University, läste bok och åt lussebullar. 
 
Hon sov middag en timme vid lunch och då hann jag sortera lite bilder till hennes fotobok om hennes andra år. Sedan gjorde vi pannkakor, eller ja, Signe gjorde smeten och medan jag gräddade dem, slabbade hon med vatten i vasken. Men hon höll sig för en gångs skull enbart till vasken. Efter melliset målade vi med vattenfärger och tuschpennor. Det såg nästan ut som att hon försökte skriva sitt eget namn. Sedan tog hon en brun penna och ritade en liten kluddelutt och sa "Häst mamma!". Hon kan en del färger nu också, blå, lila, grön, röd. 
 
Eftersom det hade kommit färg lite överallt frågade jag om hon ville bada och hon rusade in i badrummet och hoppade i badkaret och sedan lekte hon i nästan en timme, tills vattnet var alldeles kallt och skumbubblorna hade sedan länge försvunnit. Vatten överallt men som ungen skrattade. Hon skvätte ner mig rejält ett par gånger och vid ett tillfälle pekade hon på handduken vid badkarskanten och sa "Sitta där mamma" och då svarade jag att hon bara skulle skvätta ner mig, hon log och sa "Japp" och sedan skvätte hon ner mig! Ljuvliga unge!
 
När hon var som ett litet russin tyckte jag att det var dags att stiga ur badet och vi gosade ner oss i soffan och läste en bok, samma bok ett par gånger, sedan kom maken hem. Som sagt, en mycket bra dag har det varit!